Welkom

Published in Niet gecategoriseerd

Peony Showgarden Holland is DE grootste Pioenen showtuin van Europa. Met meer dan 750 verschillende  soorten Pioenrozen is de Peony Showgarden de plaats om kennis te maken met de groei en de bloei van de verschillende cultivars. Kwekers, exporteurs en handelaren kunnen door de showtuin bestaande en nieuwe cultivars onder de aandacht van een breed publiek brengen. Ze kunnen op afspraak met hun binnen- en buitenlandse klanten de tuin bezoeken.

Afgelopen najaar hebben we de tuin gerooid. Het werd tijd om het perceel te verfrissen en een stap te maken richting een eigen locatie met kantoor, ontvangstruimte enz. Binnenkort gaan we de tuin opnieuw planten en maken we ook de locatie bekend. Het eerste jaar zal er nog weinig te zien zijn. In de bloeiperiode zitten de planten net in de grond. Vanaf het voorjaar van 2019 zal de tuin weer normaal geopend zijn. Meer nieuws over de verhuizing kunt u binnenkort terugvinden in onze nieuws rubriek.

De showtuin is in 2010 opgezet en heeft een groot effect op de landelijke kwaliteit van het product Pioenroos. Holland is op de kaart gezet als Pioenen productieland nummer 1. Wereldwijde marktverbreding met een aanzienlijk stijgende sectoromzet. Al met al een zeer positieve stemming in de Pioenenteelt.  Op de nieuwe tuin zullen we een kleine 1000 rassen gaan planten met een streven dit heel snel door te laten groeien naar de 2000 rassen. Het is een prachtig geheel met voor iedere markt de belangrijkste soorten. Voor de snijbloemen teelt, de oppot bedrijven en de droogverkoop. Als u nog materiaal heeft om te laten zien, heten wij u van harte welkom.

De afgelopen seizoenen waren een groot succes. Honderden bezoekers uit binnen en buitenland hebben de tuin afgelopen jaren bezocht. Bedankt voor de vele leuke reacties van de bezoekers, die het de moeite waard maken om de tijd en energie in de tuin te steken.